conta brutarii - Forum Contabilitate

 
 

Dragi colegi,

Acest forum a fost inchis. Va invitam sa vizitati noul forum pe www.theexperts.ro.

Va multumim

 

 
Subiect: conta brutarii

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 03.03.2015 20:08

are cineva in serviciu o brutarie?
m-ar interesa monografiile contabile,actele interne ce trebuiesc completate,si un retetar,daca se poate.
merci!
am gasit ceva,dar vreau sa fac o comparatie.


 

viorel55
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 03.03.2015 21:32
Salut Tis ! Este monografia de productie obisnuita. Obligatoriu evidenta cantitativ valorica. Nu are nimic particular. Poate faptul ca la productia de paine (si la productia pe baza de carne), nu se lucreaza cu productie neterminata (ct 332), fiind vorba de produse cu garantie de utilizare redusa. O transa de productie nu poate fi intrerupta dela o zi la alta. Relativ la retetare, este bine ca retetarele sa fie facute pentru 100 de unitati produs finit,daca programul permite. Se obisnuieste acest lucru pentru ca anumiti aditivanti,coloranti sau ingrediente sunt date in consum cu gramul (0.003,0.005...etc) daca ar fi sa facem retetarul pentru 1 unitate produs finit,ceea ce nu prea este convenabil. Trebuie deasemenea tinut sub control Stocul de Finite (ct345),deoarece,repet, sunt produse usor perisabile si nu mai au ce sa caute pe stoc mai mult de 2 zile,nici macar scriptic. Ca dimensiune Stocul ct345 trebuie sa fie cam de doua ori mai mare decat vanzarea cantitativa zilnica. Daca dimensiunea lui creste (din varii motive) atunci \"excedentul\" poate fi transferat in ct346 sub denumirea de \"Paine Furajera\" (pentru animale), care se descarca pe facturi la pret redus. Un alt produs,la care se poate utiliza \"painea expirata\" este \"Pesmetul Comercial\" cu termen de valabilitate 3 luni. De obicei 1kg pesmet=4paini . O alta problema, la productia de paine sunt Retururile, care vor fi inregistrate intr-o gestiune separata, obligatoriu. Este interzis sa redistribui un produs returnat. Trebuie sa ai un program de facturare performant (altceva decat Saga), deoarece volumul de facturare este foarte,foarte mare. Adica vor fi foarte multe facturi de valori mici. (mici ...da multe). Programul de facturare incepe la 3 dimineata si masinile sau distribuitorii nu au timp sa astepte pana se moscaie cineva pe acolo sa editeze niste facturi. O adresa de unde poti descarca un program performant,gratuit de facturare (daca cumva nu ai deja unul) este aici www.atc66.ro Cam atat.
 

viorel55
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 03.03.2015 21:58
Am uitat ! Ca documente interne,in ordinea utilizarii, se lucreaza cu :

1. Receptie materii prime pe Nota Receptie Depozit (NIR) la Pret de Achizitie. Aferent Notei Contabile

@ 401
300
301
302
4426

2. Bon Consum Materii Prime,cantitativ valoric la pret de achizitie. Aferent Notei Contabile :

600 300
601 301
602 302

2. Bon Intrare Productie Proprie(Receptia de produse Finite din fabrica in depozit de finite) la pret calculat de retetar (cost mat prima). Aferent Notei Contabile :

% 711
345
346 - produse reziduale (daca este cazul)

3. Iesire pe Factura Fiscala la pret de vanzare
(pret vanzare fara tva >=pret calculat in retetar)

411 %
701 -vanzare paine
703 -vanzare paine furajera
4427
concomitent se face si descarcarea gestiunii de finite la pret calculat in retetar
711 %
345
346

Incasare facturi

% 411 -incasare facturi
531
512

4 Vanzarea Directa la magazin Propriu

5311 %
707
4427
concomitent se face la fel ca la vanzarea pe factura
711 %
345
346
De fapt asta e si monografia in forma simpla.
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 04.03.2015 08:26
merci mult,viorel!

 .

Vreau sa aflu mai multe despre conta brutarii ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI