|
Data mesaj: 19.01.2014 11:57
Buna ziua . Sunt contabil-financiar in firma de exercitiu si am sarcina de a intocmi un stat de plata , v-as ramane vesnic recunoscatoare daca mi-ati arata etapele.Multumesc anticipat!
|
viorel55
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 19.01.2014 19:41
e simplu domnisoara ! voi vorbii in termeni de operare pentru ca presupun ca folositi un program oarecare de salarii :
1. O eventuala impartire a salariatilor pe formatii ! Impartirea pe formatii de lucru nu este obligatorie daca unitatea are o singura caserie centrala sau plata salariilor se face pentru toata lumea la aceiasi caserie. Daca plata salariilor se face insa cu casieri platitori la diverse puncte de lucru,inpartirea pe formatii se face obligatoriu.
2.Se opereaza PONTAJUL care este sursa pentru Venitul Realizat din prestatii
3.Se opereaza ALTE VENITURI de natura primelor,sporurilor valorice,compensatii,TICHETE,concedii medicale...etc pe partea de Alte Venituri.
4.Se opereaza RETINERILE de natura : avansuri,imputatii,garantii(la gestionari),popriri,rate,car,penalizari,sindicat(exceptat dela impozitare),alte retineri
Daca toate aceste elemente sunt operate corect nu vad dece sa nu aveti niste situatii corecte. Precizez ca documentele de baza (alaturi de altele) care se obtin sunt :
a. Statul de Salarii -care este un document de personal si de plata in acelasi timp
b. Recapitulatia de Salarii care este un document de contabilitate care sta la baza Notei Contabile de salarii.
c. Statul de Functiuni (Organigrama) care stabileste circuitul documentelor de mai sus,vacantarile si nivelul de raspundere in ierarhie. Se utilizeaza cu precadere la institutii bugetare.
|