contabilitate alimentatie publica - Forum Contabilitate

 
 

Dragi colegi,

Acest forum a fost inchis. Va invitam sa vizitati noul forum pe www.theexperts.ro.

Va multumim

 

 
Subiect: contabilitate alimentatie publica

rodia
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 19.05.2010 20:02

La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea bucatarie cat si pt.gestiunea bar).
Programul informatic permite o astfel de evidenta, iar descarcarea gestiunilor se face tot la pret de achizitie in baza unui centralizator de iesiri,pt.ambele gestiuni.
Pt.gestiunea bucatarie iesirile se fac in baza portiilor de mancare vandute conform retetelor, iar pt.gestiunea bar in baza produselor vandute,dar tot la pret de achizitie.
La finele lunii notele contabile arata cam asa:
1.notele de receptie
4426,371(bar)=401
4426,371(bucatarie)=401

2.inregistrarea vanzarilor(conform listei de vanzari scoase din program pt.fiecare gestiune)

5311=707,4427(aici totalul din raportul z este egal cu listele de vanzari pt.cele 2 gestiuni).

3.descarcarea gestiunilor conform centralizatoarelor de iesiri
607,378,4428=371 bar
607,378,4428=371 bucatarie

4.incarcarea gestiunilor cu adaos si tva neexigibil
371bar=378,4428

371bucatarie=378,4428

Adaosul si tva neexigibil atat la incarcarea gestiunilor cat si la descarcare au aceeasi valoare.

As dori sa imi spuneti daca este corect modul acesta de lucru.
Va multumesc mult.


 

claudia
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 20.05.2010 09:16
mincarea este produs finit iar ingredientele sint materii prime deoarece sufere un proces tehnologic(fierbere,coacere,prajire),pentru bucatarie lucrezi cu 301,601,701

 .

Vreau sa aflu mai multe despre contabilitate alimentatie publica ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI