niivan
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 19.04.2010 15:26
Suntem o firma de amenajari(o echipa de zugravi legala - 4 angajati) si am gasit o lucrare in FRANTA - amenajarea unui apartament(gresie, faianta, vopsitorii) al carui proprietar este un cetatean roman. Durata lucrarilor ar fi 1-2 luni; daca nu avem certificatul E101, nu este suficient contractul de prestari servicii cu proprietarul si copiile contractelor individuale de munca ale noastre?; plata manoperei se va face intre 2 banci romanesti; singura diferenta este ca amplasamentul de lucru este in alta tara; se poate obtine E101 daca facem contr. cu o persoana fizica ? ; ce riscam daca un vecin reclama si vin autoritatile franceze in control ? trebiue sa platim taxe pe salariul minim pe economie al lor ? ; am auzit ca trebuie sa ne dublam personalul(sa ne clonam) pt a ramane jumatate in tara? cum este mai simplu?. Multumim anticipat pentru ajutor.
|
Laurentiu
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 19.04.2010 17:29
In primul rand sa vedem la ce face referire E101
Potrivit prevederilor legale în vigoare lucrătorii trimişi să lucreze în străinătate trebuie să dovedească caracterul de asigurat. Prin formularul E 101 „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii. Lucrătorul care primeşte un astfel de certificat poate dovedi cu el apartenenţa la sistemul român de asigurări sociale. Cererea pentru eliberarea formularului E 101 se completează de către angajator pentru unul sau mai mulţi salariaţi care vor fi detaşaţi şi se depune la C.N.P.A.S. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare. ÃŽn vederea eliberării formularului E101 este necesar un dosar care trebuie să cuprindă certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitării formularului, adeverinţă privind stagiul de cotizare realizat în ultimile 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare angajat detaşat, ultima situaţie financiară a angajatorului, copie a certificatului de înregistrare fiscală, contractul individual de muncă înregistrat la I.T.M. pentru angajatul care urmează a fi detaşat, adeverinţă de la I.T.M. din care să rezulte numărul de salariaţi, certificatul constatator emis de O.N.R.C. în luna în curs contractul tradus încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare. Dacă dosarul depus la C.N.P.A.S. este complet şi corect formularul E 101 se eliberează în termen de 25 de zile lucrătoare de la depunere. C.N.P.A.S. va aduce la cunoştinţă atît angajatorului, cît şi angajatului că aceştia pot face obiectul unor controale ulterioare, în timpul sau după încetarea perioadei de detaşare, pentru a se verifica dacă s-au achitat contribuţiile sociale.
Detasat insemna cu totul altceva decat deplasare pentru executarea unei sarcini in interes de serviciu in alta tara.
Prin urmare, parerea mea, in cazul vostru, nu se aplica si prin urmare nu este necesar.
O alta problema aveti:
TVA:
Executati o lucrare legata de un bun imobil pe teritoriul altei tari. Locul prestarii este acolo unde este stabilit beneficiarul, persoana fizica.
PRIN URMARE: va trebui sa va inregistrati acolo in scopuri de TVA
|
mara
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 19.04.2010 17:42
este necesara obtinerea acestui certificat atat pentru statul roman dar mai mult pentru autoritatile din statul membru. autoritatile franceze considera munca in lipsa acestui certificat, munca la negru.
|