trandi
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 02.01.2011 00:17
Cazul meu suna astfel :politia confisca produse agricole si le aduce spre vanzare la o societate in baza unui proces-verbal in care e mentionata doar cantitatea .
Intrebari:
-am voie sa pun un pret de targ?sau domnii aveau obligatia de a pune o valoare si care ar fi pasii de parcurs in contabiliatea societatii primitoate in intocmirea documentelor, inregistrari contabile.Va multumesc mult.
|
Ela
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 21.12.2010 11:49
Depinde si de motivul pentru care s-au confiscat produsele.
In principiu confiscarea / executarea silita reprezinta vanzare si se face factura, se colecteaza TVA.
Daca sumele obtinute prin vazarea produselor colectate acopera un prejudiciu, asa zisa vanzare s-a facut la valoarrea care acopera prejudiciul.
Altfel, costul de productie este recomandat (adica valoarea din contabilitate) pentru ca s-ar colecta TVA / venituri mai mici.
|
locre
Utilizator neinregistrat
|
Data mesaj: 22.12.2010 08:43
Societatea care a primit produsele resepctive nu are treaba cu nici un prejudiciu (nici date despre prejudicii) si nici nu o priveste. NU stiu despre ce fel de societate este vorba aici, ma refer la primitor, cadupa mine, nu este obligat oricine sa primeasca pe baza de PV marfa fara pret (doar cantitatea) pt. ca asta presupune niste costuri (vanzator, gestionar, contabil, evaluator etc) fara ca societatea respectiva sa fie in culpa cu ceva. Eu nu le-as fi preluat fara pret si valoare totala. NU au decat sa-si valorifice ,,confiscarile" prin societati specializate, abilitate in acest sens, sau sunteti cumva tocmai o astfel de societate?
|