Dragi colegi,

Acest forum a fost inchis. Va invitam sa vizitati noul forum pe www.theexperts.ro.

Va multumim

 

 
Subiect: SRL-D

alex
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 13.11.2011 01:29

CUM SE CALCULEAZA SCUTIRILE LA SALARII SI CUM SE DECLARA IN D.112 IN SITUATIA UNUI SRL-D? MULTUMESC FRUMOS!

 

Lena
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 14.11.2011 21:25
Care scutiri? fi mai concret.
 

Lena
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 14.11.2011 21:34
okay
scutirile pentru salarii le treci in D112 ASA: suma datorata normal si dedesubt la deductibile aceeasi suma/pe total nu ai de plata.

"Tipurile de facilitati pentru microintreprinderea S.R.L. – D.
a) acordarea de catre Agentie a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro,echivalentul in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri;
b) garantii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de „SRL-D” in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, cu respectarea conditiilor prevazute in normele si procedurile interne ale institutiilor de credit si ale F.N.G.C.I.M.M., pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei;
c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
d) scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii;
e) consiliere, instruire si sprijin din partea O.T.I.M.M.C., in a carui raza de competenta isi are sediul social.
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 14.11.2011 21:59
C.4. Suma scutita din contributia la somaj a angajatorului potrivit prevederilor legale in vigoare

Se completeaza cu suma reprezentand contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta categoriilor de persoane asigurate obligatoriu, prin efectul legii, in sistemul asigurarilor pentru somaj, pentru care angajatorul este scutit de plata acestei contributii in temeiul prevederilor legale in vigoare, in situatia in care pentru acordarea acestei scutiri nu se prevede potrivit dispozitiilor legale incheierea unui act juridic sau aprobarea unei solicitari de a beneficia de scutire.

Se calculeaza prin insumarea produsului dintre suma prevazuta la Sectiunea B.1.1. pozitia 2 „Angajator – Suma pentru care se beneficiaza de scutire” din “Anexa asigurat”, si cota de contributie datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, prevazuta de lege.

C.5. Subventii/scutiri/reduceri (conform Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare)

- “Subventie/scutire/reducere” – se completeaza, prin selectarea din Nomenclatorul „Subventii/scutiri/reduceri”, a tipului de subventie, scutire si/sau reducere, dupa caz, de care beneficiaza angajatorul respectiv, potrivit legislatiei in vigoare, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

-“Suma de recuperat din contributia datorata” – se completeaza cu suma corespunzatoare tipului de subventie, scutire si/sau reducere selectat, de recuperat prin deducere din totalul contributiei datorate de angajator diminuata cu scutirea de la plata de care angajatorul este scutit in temeiul prevederilor legale in vigoare (prevazuta la capitolul C.4.).

La completarea creantei fiscale „Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator” prevazuta in Sectiunea “Creante fiscale”, totalul sumelor de recuperat din contributia datorata, prevazute la C.5., se inscriu ca suma deductibila, cu respectarea conditiei ca nivelul sumei deductibile sa nu depaseasca nivelul sumei datorate.

- “Suma de restituit de la AJOFM / AMOFM” – se completeaza cu suma corespunzatoare tipului de subventie, scutire si/sau reducere selectat, de restituit de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca / Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Se completeaza numai in situatia in care suma deductibila din “Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator” din Nomenclatorul “Creante fiscale” este egala cu suma datorata.

C.6. Contributie somaj datorata de angajator

- “Baza de calcul” – se completeaza cu suma reprezentand totalul veniturilor care constituie baza lunara de calcul a contributiei datorate de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit prevederilor legale in vigoare. Se calculeaza prin insumarea bazelor lunare de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj.

- “Contributie” – se completeaza cu suma reprezentand contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit prevederilor legale in vigoare. Se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de prevederile legale in vigoare pentru contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj asupra sumei bazelor de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj.

C.7. Contributie fond de garantare datorata de angajator

- “Baza de calcul” – Se completeaza cu suma reprezentand baza de calcul a contributiei datorate de angajator, conform Legii nr.200/2006, cu modificarile ulterioare, la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.

- “Contributie” – Se completeaza cu suma reprezentand contributia datorata de angajator la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, cu rotunjire potrivit prevederilor legale.

Sursa: ANAF
Monografie scutirea SRL-D de contributiile soc ale angajatorului
OUG 6/2011 prevede scutirea de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior
Monografia cotabilă este :


6451=4311-CAS 20.8%
6453=4313-CONTRIB.ANGAJATOR LA ASIG.SAN 5.5%
6452=4371--CONTRIB ANGAJATOR LA FD.ŞOMAJ 0.5%
6453=4315-FD GARANTARE 0.25%
6453=4316-CONTRIB.FNUASS 0.85%
635=447-FD ACCID ŞI BOLI PROF .
4311=7417
4313=7417
4371=7417
4316=417
4315=7417
447.1=7417


unde : 7417-VENITURI DIN SUBVENŢII EXPLOATARE AFERENTE ALTOR VENITURI
Cauta pe net,ai sa gasesti!

 .

Vreau sa aflu mai multe despre SRL-D ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI