Carmangier - Cod COR: 741101
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Grupa de baza: 7411 - Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui
Macelarii, ciontolitorii si transatorii de carne taie animalele pe linie, in banda; transeaza, dezoseaza si sorteaza carnea pe calitati; conserva carnea prin sarare, uscare, frig sau fum; pregatesc si ambaleaza carnea si produsele derivate pentru vanzare. Lucratorii in prelucrarea pestelui transeaza pestele, il curata de intestine, il pregatesc pentru vanzare sau il conserva prin sarare, uscare, frig sau fum.
Grupa minora: 741 - Meseriasi si lucratori in industria alimentara
Meseriasii si lucratorii din industria alimentara sacrifica animale pentru carne, blana si subproduse; prelucreaza carnea si pestele; prepara paine si produse de patiserie, produse lactate; prelucreaza tutunul si produsele din tutun; conserva fructe si legume.
Subgrupa majora: 74 - Meseriasi si muncitori calificati in industria alimentara si alte meserii artizanale