Inginer de cercetare in pescuit si acvacultura - Cod COR: 252208
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Grupa de baza: 2522 - Cercetatori, ingineri de cercetare si asistenti de cercetare in industria alimentara
Cercetatorii, inginerii de cercetare si asistentii de cercetare in industria alimentara efectueaza lucrari de cercetare-dezvoltare pentru transformarea materiilor prime agricole in produse alimentare si bauturi, cresterea intensiva a pestilor in captivitate; elaboreaza metode si tehnici de control privind calitatea nutritiva a alimentelor.
Grupa minora: 252 - Cercetatori, ingineri de cercetare si asistenti de cercetare in domeniile textile, pielarie, industrie alimentara
Cercetatorii, inginerii de cercetare si asistentii de cercetare din domeniile textile, pielarie si industrie alimentara efectueaza lucrari de cercetare-dezvoltare pentru realizarea de tehnologii de prelucrare a firelor si fibrelor textile, a pieilor si blanurilor, a materiilor prime agroalimentare, in scopul obtinerii de bunuri de consum de uz casnic, industrial si alimentar.
Subgrupa majora: 25 - Alti specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice