Dragi colegi,

Acest forum a fost inchis. Va invitam sa vizitati noul forum pe www.theexperts.ro.

Va multumim

 

 
Subiect: accesorii de plata pfa

carmenred
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 26.07.2011 16:52

buna ziua.la inceputul anului 2007 mi-am inchis scurta activitate de pfa,iar la data radierii persoanei fizice toate impozitele erau platite la zi(conform chitante),obtinand chiar confirmarea verbala a inspectorului de strada de la administratia financiara sector 5 ca figuram cu 0 datorii.Anul acesta,m-am trezit cu o hartiuta de plata de la administratie ca mi-au calculat accesorii de plata la un impozit neplatit in 2008.rezolvarea mi s-a parut extrem de simpla :m-am dus la admin,le-am explicat ca eu eram radiata din 2007 si...surpriza!sunt radiata dar mi s-a calculat in 2008 o diferenta de impozit de plata ptr 2007(!) si intre timp mi s-au calculat si penalizari si uite asa..am ajuns la o suma halucinanta de plata pe care nu am cum sa o platesc vreodata deoarece am fost pfa pe norma de venit si transele de impozit anuale erau uriase dar erau platite in acea vreme de firma la care lucram si care ma obligase de fapt sa ma infiintez ca pfa.
am depus la registratura la admin.o cerere de anulare a acelui debit de plata care mi se pare total abuziv si probabil a ramas fara ecou.un sfat va roge unde scot camasa?cum trebuie procedat in continuare caci doamnele simpatice de la adminstratia financiara mi-au spus ca degeaba scriu cererea ba chiar citez:\"ce atata investigatie cucoana,puneti mana si platiti impozitul\".
o alta speta legata de acest subiect:eu nu am primit niciodata hartia cu pricina in 2008 sau vreodata cu instiintarea platii impozitului iar la admin.mi s-a spus ca figureaza ca am primit-o cu confirmare de primire.cum demonstrez ca nu am primit asa ceva si ca poate..a semnat vecinul? eu in acea perioada locuiam in alta parte desi domiciliul din buletin corespundea cu adresa de corespondenta a plicului din cate am inteles.am vreo sansa sa o scot la capat in vreun fel?si daca nu platesc acest impozit abuziv ce se intampla?


 

Ioana
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 26.07.2011 21:33
Mi-e teama ca daca datoria su impozitul suplimentar de plata este corecta, nu ai de ales.

Si nu ai de ales nici in privinta majorarilor.

Pasul 1 - te asiguri ca suma reprezentand debitul suplimentar este sau nu datorata.

Daca da, esti buna de plata. Ramane o probema cu comunicarea. Nu tu trebuie sa dovedesti ca nu ai primit (nici nu ai cum) ci ei ca ti-au trimis si ai primit. Daca nu,

Pasul 2 - Debitul trebuie anulat, fara debit nu exista accesorii.
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 27.07.2011 23:41
Ti-a fost stabilita o diferenta de impozit la plata pentru 2007 in baza carei probleme:control financiar(sigur nu),schimbare norma de venit(poate da).Daca intre timp(la momentul respectiv)s-a schimbat norma de venit,atunci trebuie platita aceasta diferent

 .

Vreau sa aflu mai multe despre accesorii de plata pfa ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI