Dragi colegi,

Acest forum a fost inchis. Va invitam sa vizitati noul forum pe www.theexperts.ro.

Va multumim

 

 
Subiect: Declaratia 094

mircea32x
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 23.01.2010 00:40

Declaratia 094 inlocuieste vechea "Notificare privind stabilirea perioadei fiscale de depunere a decontului de TVA" conform art. 156 din CF, sau trebuie depuse amandoua?

 

***
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 23.01.2010 00:41
inlocuiester
 

vali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 24.01.2010 23:01
o inlocuieste pe precedenta si in plus, te pune sa declari pe propria raspundere ca nu ai avut in anul precedent achizitii intracomunitare (care te-ar fi facut platitor de TVA lunar).

Doua intr-una.
 

nely
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 26.01.2010 13:33
la ce se refera achizitia intracomunitara de bunuri?
 

Diana
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 26.01.2010 14:51
Ordin 1165 / 2009:

... in toate situatiile in care persoanele impozabile înregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata ce utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioadă fiscala efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania

Codul Fiscal:

Art. 125^1 2. achizitie intracomunitara are intelesul art. 130^1;

Art. 130^1. - (1) Se considera achizitie intracomunitara de bunuri obtinerea dreptului de a dispune, ca si un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de catre furnizor, de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului, catre un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.

Persoana impozabila care, are obligatia depunerii deconturilor trimestriale trebuie sa depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, o declaraţie de menţiuni în care să înscrie cifra de afaceri din anul precedent, obţinută sau, după caz, recalculată şi o menţiune referitoare la faptul că nu a efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent.

iIn plus, Art. 156^1 (6) Persoana impozabila care, potrivit alin. (2) si (5), are obligatia depunerii deconturilor trimestriale trebuie sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 25 ianuarie inclusiv, o declaraţie de mentiuni in care sa inscrie cifra de afaceri din anul precedent, obtinuta sau, după caz, recalculata si o mentiune referitoare la faptul ca nu a efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent.

Concluzie:

Daca ai fost platitor de TVA trimestrial, ai avut CA < 100.000 EUR si nu ai avut Achizitii itnracomunitare de bunuri,

RAMAI PLATITOR DE TVA TRIMESTRIAL.

Trecerea la lunar se va face odata cu prima achizitie intracomunitare de bunuri efectuata de societate

 .

Vreau sa aflu mai multe despre Declaratia 094 ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI