FISA DE POST CHELNER
1
1. Denumirea compartimentului:
local de alimentatie publica - restaurant
2. Denumirea postului:
Chelner
3. Numele si prenumele salariatului:
NUME SI PRENUME SALARIAT
4. Se subordoneaza:
sefului de sala
5. Numele sefului ierarhic:
NUME SI PRENUME SEF IERARHIC
6. Subordoneaza:
Numai daca este cazul
7. Drept de semnatura:
Intern:
Extern:
8. Relatii functionale:
De colaborare: bucatar si ajutor de bucatar
9. Pregatirea si experienta:
Studii: scoli profesionale 3 ani, licee economice cu durata 4 ani,
cursuri de scurta durata 4 luni
Ucenicie la locul de munca
Experienta/Vechime: 1 an ca picol
Alte cerinte specifice: aptitudinea de a lucra cu oamenii
10. Autoritate si libertate organizatorica:
Coordoneaza activitatea picolilor
Raspunde de activitatea legata de buna servire a consumatorilor
11. Responsabilitati si sarcini:
Atributiile:
-Primirea clientilor
-Stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui
clientului daca este cunoscut)
-Informarea clientilor sugestiva, verbala si prin lista
-Exercitarea operatiunilor obisnuite necesare servirii ca: mis-en-place
in ordinea ceruta de tehnica servirii (pentru micul dejun, dejun,
cina rece sau calda)
-Servirea atenta si cuviincioasa a consumatorilor
-Strangerea bonurilor de masa
-Incasarea contravalorii produselor
-Respectarea programului de lucru
Responsabilitati:
-Executa debarasarea meselor dupa fiecare masa
-Satisfacerea momentana a consumatorului (obiectiv minimal), sa
convinga clientii ca de fiecare data cand va reveni, va avea
aceleasi satisfactii
12. Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora:
Daca este cazul
13. Semnaturi:
14. Data semnarii: