FISA DE POST COFETAR
1
1. Denumirea compartimentului:
2. Denumirea postului:
Cofetar
3. Numele si prenumele salariatului:
NUME SI PRENUME SALARIAT
4. Se subordoneaza:
5. Numele sefului ierarhic:
NUME SI PRENUME SEF IERARHIC
6. Subordoneaza:
Numai daca este cazul
7. Drept de semnatura:
Intern:
Extern:
8. Relatii functionale:
Are relatii functionale cu managerul, administratorul si ceilalti
lucratori din laborator.
9. Pregatirea si experienta:
pregatire de baza: diploma de calificare in domeniu
10. Autoritate si libertate organizatorica:
Daca este cazul
11. Responsabilitati si sarcini:
Munca unui cofetar este de a face dulciuri, produse de patiserie,
prajituri si alte produse de cofetarie.
Accepta, verifica si depoziteaza ingredientele pentru prepararea
dulciurilor si Calculeaza consumul acestora in functie de gramaj ;
Face aluaturi, mixturi, cozonaci si creme, inghetata, produse
semifinite si finite de cofetarie, patisserie, pizzerie;
Proiecteaza si executa produse de cofetarie mai elaborate;
Verifica calitatea produselor si preleveaza esantioane pentru
analiza de laborator;
Depoziteaza, prezinta si asigura prepararea si pastrarea produselor
in conditii igienice.
Mediul de lucru presupune temperaturi inalte, mirosuri neplacute si
lucrul in schimburi.
Responsabilitatile postului:
- In raport cu alte persoane:
Coopereaza cu managerul, administratorul si ceilalti lucratori din
laborator.
Onestitate si confidentialitate in raport cu persoanele din interior
si exterior cu care este in contact.
Raspunde la solicitarile superiorilor.
- In raport cu aparatura si materialele utilizate: cel mai frecvent
folosite sunt mixere, teluri, recipiente, masini de tot felul pentru
producerea dulciurilor, cuptoare, linii de productie, dispozitive
auxiliare si unelte manuale.
- In raport cu securitatea muncii:
Respectarea normelor de securitate in munca
Respectarea prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara si
Instructiunile proprii de securitate a muncii.
- Alte responsabilitati:
Respectarea programului de lucru
Obiective generale:
- sa demonstreze practic insusirea principalelor reguli de
tehnologie;
- sa utilizeze vocabularul tehnic de baza, specific meseriei
identificarea proprietatilor caracteristice materiilor folosite,
stabilirea materialelor necesare pentru fiecare produs;
- sa respecte normele de protectie a muncii si P.S.I .
12. Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora:
Daca este cazul
13. Semnaturi:
14. Data semnarii: