FISA DE POST COORDONATOR LABORATOR PREPARATE CULINARE
1
1. Denumirea compartimentului:
Laborator Preparate Culinare (LPC)
2. Denumirea postului:
Coordonator Laborator Preparate Culinare
3. Numele si prenumele salariatului:
NUME SI PRENUME SALARIAT
4. Se subordoneaza:
direct, in ordine ierarhica, Directorului General si managerului din
obiectivul in care isi desfasoara activitatea
5. Numele sefului ierarhic:
NUME SI PRENUME SEF IERARHIC
6. Subordoneaza:
echipa din schema de lucru pe LPC si raspunde direct de activitatea
acestora in fata managerului de obiectiv.
7. Drept de semnatura:
Intern:
Extern:
8. Relatii functionale:
9. Pregatirea si experienta:
10. Autoritate si libertate organizatorica:
Daca este cazul
11. Responsabilitati si sarcini:
a. Este gestionarul direct al tuturor materiilor prime intrate in
stocul necesar procesului de productie, al tuturor produselor finite
rezultate, precum si al instrumentarului de lucru din bucatarie,
vesela grea, usoara sau moale, gestiune care functioneaza sub
beneficiu de inventar;
b. Primeste ordinele de productie pentru comezile ce urmeaza sa intre
in lucru, sub semnatura si raspundere directa;
c. Intocmeste necesarul de consum avand la baza ordinele de productie
pentru perioada urmatoare, necesar ce se preda sub forma de ordin de
achizitie managerului obiectivului;
d. Raspunde direct de toate documentele insotitoare ale materiilor
prime, in sensul receptionarii acestora (al materiilor prime) numai
pe baza de: factura fiscala, bon fiscal stampilat de unitatea
emitenta, proces verbal de achizitie de la producatori particulari;
e. Receptia marfurilor si materialelor de lucru in unitate se face
numai insotita de documentele mentionate la paragraful precedent.,
bucatarul coordonator avand obligatia sa semneze factura la receptia
acesteia in unitate si sa semneze NIR-ul prin care se atesta
intrarea acesteia in gestiune. Pentru intocmirea NIR-ului, dupa ce
receptioneaza marfa si semneaza de primire, preda factura
managerului de obiectiv sau persoanei desemnate de acesta;
f. La receptionarea materiilor prime verifica termenele de garantie
ale acestora, precum si daca acestea corespund calitativ, din punct
de vedere fizic si organoleptic. In cazul in care materiile prime nu
corespund indicilor de calitate mentionati sau nu sunt insotite de
certificate de calitate unde normele sanitar-veterinare specifica
acest lucru, coordonatorul LPC are obligatia sa nu permita intrarea
in depozit/laborator a materiilor prime in cauza;
g. Raspunde direct de desfasurarea procesului de productie in LPC
respectand conditiile reglementate de lege (respectarea fluxului
tehnologic si al normelor igienico-sanitare), incepand de la
receptie, depozitare, prelucrare preliminara si finala pana la
predarea preparatelor finite;
h. Verifica atent calitatea preparatelor culinare inainte de iesirea
acestora din LPC, avand obligatia sa testeze esantioane de preparate
din urmatoarele puncte de vedere: gust, miros, aspect;
i. Permite iesirea preparatelor culinare sau a altor materii prime
din LPC numai pe baza de dispozitie de livrare sub semnatura sa in
calitate de gestionar;
j. Raspunde direct pentru folosirea in procesul de productie a
materiilor prime cu cel mai bun raport calitate / pret, avand
obligatia sa prezinte, in ordinele de achizitie intocmite, toate
detaliile necesare pentru a fi facuta cea mai buna achizitie;
k. Organizeaza, in functie de necesitati, si propune managerului de
obiectiv programul de lucru pentru echipa de lucru din LPC;
l. Coordoneaza activitatea generala in LPC, stabilind responsabilii
de sectii, echipele de bucatari, instruind si verificand activitatea
tuturor membrilor echipei de lucru din subordinea sa;
m. Propune managerului de obiectiv sanctiuni sau, in functie de
gravitatea faptei constatate si dovedite, propune desfacerea
contractului de munca a celui in cauza, aflat sub conducerea
coordonatorului LPC. Aceste propuneri se fac numai sub forma de
referat scris, bazat pe situatii reale dovedite, si sunt aplicabile
cu aprobarea Directorului General;
n. Raspunde de felul in care sunt folosite utilajele, mobilierul si
instrumentarul din LPC, fiind raspunzator direct, 100% in cazul
distrugerii sau deteriorarii determinate de folosirea
necorespunzatoare a acestora, in cazul in care nu este cunoscut
faptasul. In cazul in care este cunoscut angajatul care nu a
respectat normele de utilizare si intretinere a inventarului greu si
usor din LPC, acesta suporta pagubele provocate societatii in
proportie de 80% iar coordonatorul LPC in proportie de 20 %.
Distrugerea sau deteriorarea este constatata de o comisie formata
din Directorul Economic al unitatii in calitate de Presedinte,
managerul de obiectiv si un bucatar, altul decat coordonatorul LPC
sau bucatarul implicat in incident, iar dupa caz si un reprezentant
service. Valoarea prejudiciului este evaluata avand la baza valoarea
de inventar sau de achizitie a bunurilor in cauza;
o. Semnaleaza din timp managerului de obiectiv orice situatie ce
poate duce la neindeplinirea in conditiile cerute a unuia sau mai
multe ordine de productie, si propune masuri urgente ce sunt menite
sa resolve situatia aparuta.
p. Pastreaza confidentialitatea asupra afacerilor si informatiilor
referitoare la activitatile desfasurate de companie,care - daca ar
fi communicate altei terte persoane - ar produce prejudicii
materiale si morale companiei.
q. Respecta circuitul intern privind circulatia documentelor.Are
interdictia de a oferi sub orice forma unei terte persoane,cu
exceptia sefilor directi -care au dreptul sa intre in posesia
acestor informatii potrivit procedurilor interne de lucru- :
informatii, documente originale sau copii ale acestora ce fac
referire sau reprezinta clientii companiei si care fac obiectul unei
activitati considerate de drept ca facind parte din portofoliul
companiei.Pot fi oferite unei terte persoane : orice material
publicitar sau informatie care face parte din oferta oficiala a
companiei.
r. Drepturile angajatului sint cele prevazute de legislatia in
vigoare,de legislatia muncii dar si de clauzele contractuale
negociate inainte de semnarea contractului de munca.
s. Divulgarea oricaror informatii,sub orice forma,care pot periclita
desfasurarea normala a activitatilor companiei in conformitate cu
legislatia in vigoare implica de drept despagubirea companiei de
catre angajat cu suma echivalenta cu profitul prognozat in cazul sau
cazurile vizate de respectivele informatii.Despagubirea se va face
de drept in termen de trezeci de zile lucratoare.Dupa aceasta data
debitorul va fi executat de drept.
t. Sub puterea sanctiunii de la paragraful precedent,
se interzice
angajatului sa desfasoare activitati pentru orice tert,care
constituie concurenta neloiala pentru companie,
ndiferent de forma
de proprietate sau tip de persoana: fizica sau juridica.
Raspunderea gestionara:
a. Coordonatorul LPC raspunde gestionar, pentru toate diferentele
constatate de comisiile de inventariere stabilite de Consiliul
Director.
b. Pentru raspunderea gestionara, coordonatorul LPC constituie
garantie de buna executie, prin retinere salariala lunara.
12. Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora:
a.Nerespectarea atributiilor si obligatiilor din prezenta fisa a
postului de catre coordonatorul LPC se sanctioneaza, pe baza de
referat scris catre Directorul General, la propunerea managerului de
obiectiv sau la autosesizarea Directorului General;
b.Sanctionarea se face, dupa caz, sub forma de avertizare, prin
retinere din salariu in procent in functie de gravitatea abaterii,
iar pentru situatiile in care este periclitata activitatea LPC sau a
companiei - cu executarea garantiei, desfacerea contractului de
munca si penal.
13. Semnaturi:
14. Data semnarii: