.

20 Aprilie 2007
contabilitateafirmei.ro
 

GESTIONAREA DOCUMENTELOR ADMINISTRATIVE DE INSOTIRE PENTRU PRODUSELE ACCIZABILE IN REGIM SUSPENSIV

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune noua - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificata

Plaseaza o comanda ...


ORDIN Nr. 532 / 2007 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 110/2007 privind aprobarea Procedurii de gestionare a documentelor administrative de insotire, intocmite in cazul deplasarii produselor accizabile in regim suspensiv- Monitorul Oficial nr.260 / 18 Aprilie 2007

 Art. I. - Ordinul ministrului finantelor publice nr. 110/2007 privind aprobarea Procedurii de gestionare a documentelor administrative de insotire, intocmite in cazul deplasarii produselor accizabile in regim suspensiv, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 121 din 19 februarie 2007, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Se aproba formularul 122 «Declaratie privind accizele aferente diferentelor de produse accizabile transportate in regim suspensiv», cod M.F.P. 14.13.01.03/d, prevazut in anexa nr. 3.
(2) Formularul 122 se completeaza conform instructiunilor prevazute in anexa nr. 4.
(3) Caracteristicile de tiparire, modul de utilizare si pastrare ale formularului 122 sunt prevazute in anexa nr. 5."

2. Anexa nr. 1 "Procedura de gestionare a documentelor administrative de insotire, intocmite in cazul deplasarii produselor accizabile in regim suspensiv", se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
2.1. La capitolul C punctul I, dupa subpunctul 1.1 se introduce subpunctul 1.11, cu urmatorul cuprins:
"1.11. Prin derogare de la dispozitiile subpct. 1.1, antrepozitele fiscale expeditoare care isi desfasoara activitatea pe raza teritoriala a unui municipiu resedinta de judet sau a municipiului Bucuresti, care apartin unui antrepozitar autorizat care face parte din categoria contribuabililor mari sau mijlocii,

astfel cum sunt definiti potrivit dispozitiilor legale in vigoare, depun exemplarul 5 al documentului administrativ de insotire dupa cum urmeaza:

a) antrepozitele fiscale expeditoare care isi desfasoara activitatea pe teritoriul municipiului resedinta de judet, apartinand unui contribuabil mare sau mijlociu, depun exemplarul 5 al documentului administrativ de insotire la administratia finantelor publice pentru contribuabili mijlocii din cadrul directiei generale a finantelor publice judetene;
b) antrepozitele fiscale expeditoare care isi desfasoara activitatea pe raza municipiului Bucuresti, apartinand unui contribuabil mijlociu, depun exemplarul 5 al documentului administrativ de insotire la Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti;
c) antrepozitele fiscale expeditoare care isi desfasoara activitatea pe raza teritoriala a municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, apartinand marilor contribuabili, depun exemplarul 5 al documentului administrativ de insotire la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili."
2.2. La capitolul C punctul II, dupa subpunctul 1 se introduce subpunctul 11, cu urmatorul cuprins:
"11. Dispozitiile subpct. 1.11 al pct. I sunt aplicabile in mod corespunzator."
2.3. La capitolul C punctul IV, subpunctul 2 va avea urmatorul cuprins:
"2. Totodata, antrepozitarul autorizat care a expediat produsul accizabil depune, in termenul prevazut la pct. IV subpct. 1, la organul fiscal competent formularul 122 «Declaratie privind accizele aferente diferentelor de produse accizabile transportate in regim suspensiv», intocmita potrivit modelului aprobat prin anexa nr. 3."
2.4. La capitolul D punctul IV, subpunctul 2 va avea urmatorul cuprins:
"2. Totodata, antrepozitarul autorizat care a expediat produsul accizabil depune, in termenul prevazut la pct. IV subpct. 1, la organul fiscal competent formularul 122 «Declaratie privind accizele aferente diferentelor de produse accizabile transportate in regim suspensiv», intocmita potrivit modelului aprobat prin anexa nr. 3."
3. Anexa nr. 2 «Procedura de stabilire si de identificare a gradului de risc fiscal in cazul produselor accizabile expediate din Romania, in regim suspensiv, pe teritoriul comunitar» se inlocuieste cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
4. Anexa nr. 3 «Declaratie privind accizele aferente diferentelor de produse accizabile transportate in regim suspensiv» se inlocuieste cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
Art. II. - Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. III. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

ANEXA Nr. 1
(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 110/2007)

PROCEDURA
de stabilire si de identificare a gradului de risc fiscal in cazul produselor accizabile expediate din Romania, in regim suspensiv, pe teritoriul comunitar

I. Aspecte generale
Procedura prevazuta in prezenta anexa se aplica in vederea determinarii gradului de risc pe care il comporta toate livrarile de produse accizabile transportate in regim suspensiv pe teritoriul comunitar.
Analiza de risc se realizeaza in doua etape, asa cum sunt descrise la cap. II si III:
- stabilirea punctajului indicatorilor care reflecta comportamentul fiscal al antrepozitarului autorizat;
- stabilirea punctajului indicatorilor care reflecta riscul prezentat de livrarea de produse accizabile in regim suspensiv pe teritoriul comunitar.
Dupa parcurgerea acestor etape se va obtine Coeficientul de Risc al Transportului (CRT).
Coeficientul de risc al transportului (CRT) reprezinta o suma obtinuta automat in urma analizei de risc, clasificata ulterior pe 3 nivele de risc, indicand proportional si in ordine crescatoare riscul dezvoltat:
- CRT stabilit este sub valoarea de 10 puncte ponderate - fara risc;
- CRT stabilit este intre valorile de 11-60 de puncte ponderate - risc scazut;
- CRT stabilit este intre valorile 61-100 de puncte ponderate - risc ridicat.
Un CRT se va acorda fiecarui document administrativ de insotire aferent unui transport pe teritoriul comunitar si va fi determinat la momentul primirii exemplarului 5 din documentul administrativ de insotire de catre Serviciul central de legaturi, cu suportul Directiei Generale a Tehnologiei Informatiei, in baza de date centrala.
Se va identifica un grad de risc al transportului respectiv, pe baza datelor detinute despre antrepozitarul autorizat si antrepozitul fiscal expeditor si a celor din documentul administrativ de insotire. Fiecarui indicator de risc i se acorda o pondere la calcularea CRT, care reprezinta procentul ariei de risc in cadrul riscului general.
Valoarea CRT reprezinta ponderea punctajelor indicatorilor de risc care reflecta comportamentul fiscal al antrepozitarului si al celor asociati livrarii de produse accizabile in regim suspensiv pe teritoriul comunitar.
Exceptie de la analiza de risc vor face urmatoarele categorii de operatiuni, care se vor califica in mod automat ca avand un risc ridicat:
- operatiunile avand ca obiect tranzactiile cu tigarete, alcool etilic si bauturi spirtoase provenind sau avand ca destinatie o tara terta;
- livrarile de produse accizabile realizate de antrepozitarii aflati in stare de insolvabilitate;
- livrarile de produse accizabile realizate de antrepozitarii care se afla in prima luna de activitate;
- operatiunile realizate de antrepozitari care au fost declarati inactivi.
II. Indicatori care reflecta comportamentul fiscal al antrepozitarului autorizat expeditor
II.1 . Indicatori calculati de catre autoritatea fiscala teritoriala in a carei administrare se afla antrepozitarul expeditor
Indicatorii se calculeaza pentru prima data in termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentei proceduri si apoi semestrial, incepand cu data de 5 august 2007, intr-un termen maxim de 5 zile.
Inainte de stabilirea punctajelor acestor indicatori, compartimentul de specialitate din cadrul autoritatii fiscale de administrare a antrepozitarului autorizat expeditor va solicita, in scris, compartimentelor de specialitate implicate confirmarea actualizarii, la zi, a tuturor bazelor de date care furnizeaza informatii utilizate in aplicarea procedurii.
Dupa calcularea indicatorilor, compartimentul de specialitate din cadrul autoritatii fiscale de administrare a antrepozitarului autorizat expeditor va comunica punctajele catre Serviciul central de legaturi.
Indicatorii urmariti si punctajul aferent acestora sunt:
1. Marimea contribuabilului
Punctaj:
0 puncte - mari contribuabili
50 de puncte - contribuabili mijlocii si mici.
2. Antecedente fiscale
Punctaj:
0 puncte - nu are fapte inscrise in cazierul fiscal
100 de puncte - are fapte inscrise in cazierul fiscal.
3. Modul de verificare a antrepozitarului (sumele reprezinta rezultatele cumulate ale tuturor inspectiilor fiscale efectuate in perioada de referinta)
Punctaj:
0 puncte - a avut inspectii fiscale in ultimii 3 ani si au fost calculate sume suplimentare pentru accize, inclusiv accesorii mai mici de 10.000 lei sau nu au fost calculate sume suplimentare pentru accize
50 de puncte - a avut inspectii fiscale in ultimii 3 ani si au fost calculate sume suplimentare pentru accize, inclusiv accesorii cuprinse intre 10.001 lei si 100.000 lei
70 de puncte - a avut inspectii fiscale in ultimii 3 ani si au fost calculate sume suplimentare pentru accize, inclusiv accesorii mai mari de 100.000 lei
100 de puncte - nu a avut inspectii fiscale in ultimii 3 ani.
4. Sanctiuni aplicate
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul nu a primit nicio sanctiune contraventionala la regimul produselor accizabile, prevazute in Codul de procedura fiscala, in ultimele 12 luni
50 de puncte - antrepozitarul a primit pana la 3 sanctiuni contraventionale la regimul produselor accizabile, prevazute in Codul de procedura fiscala, in ultimele 12 luni
100 de puncte - antrepozitarul a primit mai mult de 3 sanctiuni contraventionale la regimul produselor accizabile, prevazute in Codul de procedura fiscala, in ultimele 12 luni.
5. Documente administrative de insotire neinchise
Punctaj:
0 puncte - nu are documente administrative de insotire neinchise in ultimele 12 luni
100 de puncte - are documente administrative de insotire neinchise in ultimele 12 luni
6. Gradul de conformare la indeplinirea obligatiilor declarative prevazute de vectorul fiscal
Punctaj:
0 puncte - indeplinirea voluntara si la termen a tuturor obligatiilor declarative in ultimele 12 luni
50 de puncte - indeplinirea tuturor obligatiilor declarative in ultimele 12 luni, dar fara respectarea termenelor legale
100 de puncte - neindeplinirea partiala sau totala a obligatiilor declarative in ultimele 12 luni (cel putin un impozit sau o taxa nedeclarat(a) in ultimele 12 luni).
7. Executari silite inregistrate
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul nu a fost supus unei executari silite de la autorizarea sa
50 de puncte - antrepozitarul a fost supus unei executari silite mai vechi de un an
100 de puncte - antrepozitarul a fost supus unei executari silite in ultimul an.
8. Nivelul datoriilor nete la bugetul general consolidat (total datorat - total de rambursat/restituit)
Punctaj:
0 puncte - contribuabili care nu au datorii
10 puncte - contribuabili mari care au datorii sub 500.000 lei, contribuabili mici si mijlocii care au datorii sub 350.000 lei
50 de puncte - contribuabili mari care au datorii intre 500.001 lei si 1.000.000 lei, contribuabili mici si mijlocii care au datorii intre 350.001 lei si 1.000.000 lei
100 de puncte - contribuabili care au datorii ce depasesc 1.000.000 lei.
9. Nivelul capitalurilor totale (se calculeaza potrivit bilantului pentru ultimul an fiscal incheiat)
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul detine capitaluri totale de peste 10.000.000 lei
10 puncte - antrepozitarul detine capitaluri totale intre 5.000.001 si 10.000.000 lei
50 de puncte - antrepozitarul detine capitaluri totale intre 1.000.001 si 5.000.000 lei
100 de puncte - antrepozitarul detine capitaluri totale sub 1.000.000 lei sau nu exista date pentru calcularea indicatorului
10. Active imobilizate (se calculeaza potrivit bilantului pentru ultimul an fiscal incheiat)
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul detine active imobilizate de peste 10.000.000 lei
10 puncte - antrepozitarul detine active imobilizate intre 5.000.001 si 10.000.000 lei
50 de puncte - antrepozitarul detine active imobilizate intre 1.000.001 si 5.000.000 lei
100 de puncte - antrepozitarul detine active imobilizate sub 1.000.000 lei sau nu exista date pentru calcularea indicatorului.
11. Variatii ale rezultatelor fiscale anuale - profit/pierdere (se calculeaza potrivit bilanturilor depuse pentru ultimii 2 ani fiscali incheiati)
Punctaj:
0 puncte - daca a inregistrat profit in ultimii 2 ani fiscali incheiati pentru care exista bilant depus sau, in cazul in care antrepozitarul este nou-infiintat, daca a incheiat primul an fiscal avand profit
50 de puncte - daca a inregistrat profit in ultimul an si pierdere in anul anterior
70 de puncte - daca a inregistrat in ultimul an fiscal pierdere si profit in anul anterior
100 de puncte - daca a inregistrat pierdere in ultimii 2 ani consecutivi.
12. Variatii ale cifrei de afaceri in ultimii 2 ani (se calculeaza potrivit bilanturilor depuse pentru ultimii 2 ani fiscali incheiati)
Se calculeaza:
Variatia = [(CA din ultimul an - CA din penultimul an)/CA din penultimul an] x 100
Punctaj:
0 puncte - daca a inregistrat o variatie pozitiva a cifrei de afaceri de peste 25% in ultimii 2 ani consecutivi
30 de puncte - daca a inregistrat o variatie pozitiva a cifrei de afaceri intre 0-25% in ultimii 2 ani consecutivi
100 de puncte - daca a inregistrat o variatie negativa a cifrei de afaceri in ultimii 2 ani consecutivi sau nu exista date pentru calcularea indicatorului.
13. Gradul de indatorare = (datorii totale/total active imobilizate) x 100 (se calculeaza potrivit bilantului pentru ultimul an fiscal incheiat)
Punctaj:
0 puncte - gradul de indatorare este sub 100%
50 de puncte - gradul de indatorare este intre 101% si 150%
100 de puncte - gradul de indatorare este peste 150% sau nu exista date pentru calcularea indicatorului.
II.2 . Indicatori calculati la nivel central
Indicatorii se calculeaza pentru prima data in termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentei proceduri si apoi, semestrial, incepand cu data de 5 august 2007, intr-un termen maxim de 5 zile.
Inainte de stabilirea punctajelor acestor indicatori, Directia generala a tehnologiei informatiei va lua masuri in vederea actualizarii, la zi, a tuturor bazelor de date care furnizeaza informatii utilizate in aplicarea procedurii.
Dupa calcularea indicatorilor, punctajele obtinute impreuna cu punctajele calculate pentru indicatorii mentionati la pct. II.1 si comunicati de catre autoritatea fiscala de administrare a antrepozitarului autorizat expeditor vor fi pastrate intr-o baza de date.
Indicatorul urmarit si punctajul aferent acestuia sunt:
14. Istoricul activitatii antrepozitarului
Punctaj:
0 puncte - data autorizarii antrepozitarului depaseste 3 ani, iar in aceasta perioada a functionat fara intreruperi de nicio natura (suspendarea autorizatiei unui antrepozit, incetarea activitatii);
20 de puncte - data autorizarii antrepozitarului este intre 1 si 3 ani, iar in aceasta perioada a functionat fara intreruperi de nicio natura (suspendarea autorizatiei unui antrepozit, incetarea activitatii);
50 de puncte - data autorizarii antrepozitarului depaseste un an, iar in aceasta perioada activitatea antrepozitarului a suferit intreruperi (incetarea activitatii urmata de o noua autorizare, suspendarea autorizatiei unui/unor antrepozit/antrepozite);
70 de puncte - data autorizarii antrepozitarului este intre un an si 6 luni;
100 de puncte - data autorizarii antrepozitarului nu depaseste 6 luni.
III. Indicatori care reflecta riscul prezentat de livrarea de produse accizabile in regim suspensiv
La momentul receptionarii exemplarului 5 al documentului administrativ de insotire, in format electronic, de catre autoritatea fiscala in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea antrepozitul fiscal expeditor, acesta va fi transmis in aceeasi zi lucratoare catre Directia generala a tehnologiei informatiei, intr-o baza de date centrala.
Documentele administrative de insotire receptionate dupa ora 18,00 vor fi transmise a doua zi lucratoare pana cel tarziu la ora 10,00.
Calcularea punctajelor indicatorilor de mai jos se va realiza la nivel central, pe baza datelor din documentul administrativ de insotire.
Indicatorii urmariti si punctajul aferent acestora sunt:
15. Tipul de autorizare atribuit locului de expediere a produselor in functie de codul de accize completat in casuta 15 din documentul administrativ de insotire (se urmareste codul de accize al antrepozitarului roman si codul din Nomenclatorul activitatilor desfasurate in cadrul antrepozitului fiscal)
Punctaj:
0 puncte - antrepozite de productie si depozitare vin si bauturi fermentate, altele decat bere si vin (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt DD si PP, iar produsele autorizate in SEED au codurile W2 si W3)
20 de puncte - antrepozite de productie si depozitare bere (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt DD si PP, iar produsul autorizat in SEED are codul B)
30 de puncte - antrepozite de productie tigari si tigari de foi, tutun destinat rularii in tigarete si alt tutun de fumat (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt PP, iar produsele autorizate in SEED au codurile T3, T4 sau T5)
40 de puncte - antrepozite de productie si depozitare tigarete (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt DD si PP, iar produsul autorizat in SEED are codul T2)
50 de puncte - antrepozite de productie si depozitare produse intermediare (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt DD si PP, iar produsul autorizat in SEED are codul I)
70 de puncte - antrepozite de productie si depozitare produse energetice (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt DD si PP, iar produsele autorizate in SEED au codurile E2, E3, E5, E6, E7, E8, E9.1 si E9.2)
80 de puncte - antrepozite de productie/depozitare alcool etilic si bauturi spirtoase (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt PP sau DD, iar produsele autorizate in SEED au codurile S2, S3, S4 si S5)
90 de puncte - antrepozite de depozitare produse energetice (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt DD si produsele autorizate in SEED au codurile E4.1-E4.9)
100 de puncte - antrepozite de productie produse energetice (caracterele 10 si 11 din codul de accize sunt PP si produsele autorizate in SEED au codurile E4.1-E4.9).
16. Tipul de autorizare a operatorului destinatar (se urmareste codul de accize din casuta 4 din documentul administrativ de insotire)
Punctaj:
0 puncte - antrepozitar autorizat
50 de puncte - operator inregistrat
100 de puncte - operator neinregistrat.
17. Tipul de autorizare atribuit locului livrarii produselor (se urmareste codul de accize din casuta 4 din documentul administrativ de insotire si se urmareste pentru ce este autorizat conform nomenclatorului de activitati din SEED)
Punctaj:
0 puncte - vin si bauturi fermentate, altele decat bere si vin (codurile W2 si W3)
20 de puncte - bere (codul B)
40 de puncte - produse din tutun (codurile T2, T3, T4 sau T5)
50 de puncte - produse intermediare (codul I)
70 de puncte - produse energetice (codurile E2, E3, E5, E6, E7, E8, E9.1 si E9.2)
80 de puncte - alcool etilic si bauturi spirtoase (codurile S2, S3, S4 si S5)
100 de puncte - produse energetice (codurile E4.1-E4.9) sau nu exista nicio codificare.
18. Produsele accizabile care fac obiectul transportului in regim suspensiv (casutele 19a, 19b si 19c)
Punctaj:
0 puncte - vinuri (NC 2204, 2205), bere (NC 2203 00 sau orice produs care contine un amestec de bere si de bauturi nealcoolice, incadrat la codul NC 2206 00), precum si alte coduri NC care nu se regasesc la punctajele de mai jos
20 de puncte - tutun prelucrat (NC 2401, 2402, 2403)
50 de puncte - produsele cu codurile NC de la 1507 la 1518; produsele cu codurile NC 2707 10, 2707 20, 2707 30 si 2707 50; produsele cu codurile NC de la 2710 11 la 2710 19 69; produsele cu codurile NC 2711 (cu exceptia 2711 11, 2711 21 si 2711 29); produsele cu codul NC 2901 10; produsele cu codurile NC 2902 20, 2902 30, 2902 41, 2902 42, 2902 43 si 2902 44; produsele cu codul NC 2905 11 00; produsele cu codul NC 3824 90 99
100 de puncte - alcool etilic (NC 2207, 2208, 2204, 2205 si 2206 00)
19. Cantitatea sau greutatea neta a produselor accizabile livrate in regim suspensiv
Plafon cantitativ:
• NC 2207 alcool etilic nedenaturat cu o concentratie alcoolica mai mare sau egala cu 80% in cantitate de 20 Hl alcool pur (20°C);
• NC 2208 bauturi spirtoase in cantitate de 12 Hl volum de bauturi;
• NC 2402.20 tigarete in cantitate de 500.000 de unitati
Punctaj:
10 puncte - antrepozitarul livreaza cantitati sub plafonul cantitativ mai sus mentionat
50 de puncte - antrepozitarul livreaza cantitati care nu depasesc cu mai mult de 20% plafonul cantitativ mai sus mentionat
100 de puncte - antrepozitarul livreaza cantitati care depasesc cu mai mult de 20% plafonul cantitativ mai sus mentionat.
IV. Ponderea punctajelor indicatorilor de risc
Punctajul final (CRT) se calculeaza prin insumarea punctajelor aferente fiecaruia dintre indicatorii mentionati la pct. II si III, ponderate cu procentele prevazute in tabelul de mai jos:

1. Marimea contribuabilului 2%
2. Antecedente fiscale 8%
3. Modul de verificare a antrepozitarului 11%
4. Sanctiuni aplicate 6%
5. Documente administrative de insotire neinchise 6%
6. Gradul de conformare la indeplinirea obligatiilor declarative 8%
7. Executari silite inregistrate 6%
8. Nivelul datoriilor nete la bugetul general consolidat 5%
9. Nivelul capitalurilor totale3%
10. Active imobilizate 3%
11. Variatii ale rezultatelor fiscale anuale4%
12. Variatii ale cifrei de afaceri in ultimii 2 ani 3%
13. Gradul de indatorare 4%
14. Istoricul activitatii antrepozitarului 6%
15. Tipul de autorizare atribuit locului de expediere a produselor4%
16. Tipul de autorizare a operatorului destinatar 3%
17. Tipul de autorizare atribuit locului livrarii produselor 4%
18. Produsele accizabile care fac obiectul transportului in regim suspensiv 8%
19. Cantitatea sau greutatea neta a produselor accizabile livrate in regim suspensiv 6%

Daca prin ponderare CRT nu este numar intreg, acesta va fi rotunjit.
Calculul CRT aferent unui document administrativ de insotire receptionat se realizeaza automat de catre sistemul informatic, la primirea documentului administrativ de insotire in baza de date centrala.
V. Utilizarea rezultatelor analizei de risc
Dupa calcularea CRT pentru documentele administrative de insotire primite intr-o zi lucratoare, Serviciul central de legaturi, cu suportul Directiei generale a tehnologiei informatiei, va lua urmatoarele masuri:
- va transmite documentele administrative de insotire impreuna cu CRT aferent compartimentului de schimb international de informatii din cadrul autoritatii competente in raza careia isi desfasoara activitatea antrepozitul fiscal expeditor, in vederea asigurarii evidentei la nivel judetean;
- va transmite documentele administrative de insotire cu risc ridicat Directiei supraveghere produse accizabile si tranzite din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, in vederea supravegherii transporturilor ce se desfasoara pe teritoriul national pentru a asigura legalitatea miscarii produselor accizabile in regim suspensiv;
- va transmite un mesaj de alerta catre statul membru de destinatie al transportului, atunci cand CRT este cuprins intre 61 si 100 de puncte ponderate;
- atunci cand CRT este cuprins intre 11 si 60 de puncte ponderate, va analiza documentele administrative de insotire respective si va decide asupra oportunitatii transmiterii unui mesaj de informare catre statul membru de destinatie al transportului.
Baza de date cu documente administrative de insotire intracomunitare clasificate in functie de nivelul de risc va fi disponibila pentru consultare Serviciului central de legaturi, in vederea indeplinirii angajamentelor ce revin Romaniei conform legislatiei nationale si comunitare in ceea ce priveste schimbul de informatii si cooperarea administrativa pe linie de accize.

ANEXA - NOMENCLATOR

1. Accize pentru bere
2. Accize pentru vinuri spumoase
3. Accize pentru bauturi fermentate spumoase, altele decat bere si vinuri
4. Accize pentru produse intermediare
5. Accize pentru alcool etilic
6. Accize pentru tigarete
7. Accize pentru tigari si tigari de foi
8. Accize pentru tutun de fumat
9. Accize pentru benzina cu plumb
10. Accize pentru benzina fara plumb
11. Accize pentru motorina
12. Accize pentru pacura
13. Accize pentru gaz petrolier lichefiat
14. Accize pentru petrol lampant (kerosen)

 

Categorii: declaratii fiscale | accize | contabilitate

Cuvinte cheie: gestionare documente administrative | produse accizabile in regim suspensiv | nomenclator accize

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics