.

20 Mai 2004
contabilitateafirmei.ro
 

Norme de aplicare a metodelor de analiza chimica, fizica, microbiologica si de evaluare senzoriala a laptelui si produselor lactate si descrierea unora dintre metode

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune noua - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificata

Plaseaza o comanda ...


Data intrariii in vigoare: 1 ianuarie 2006

Ordinul 76/26.01.2004/113/04.02.2004/64/23.03.2004 aproba Normele de aplicare a metodelor de analiza chimica, fizica, microbiologica si de evaluare senzoriala a laptelui si produselor lactate si descrierea unora dintre metode in Anexa publicata in MO 421 bis care nu face parte din abonament.

Metodele de analiza prevazute in anexa se aplica de catre (art.2 din Ordinul 76/113/64/2004):
- Agentii economici care prelucreaza, proceseaza si comercializeaza lapte si produse lactate;
- Autoritatile competente pentru executarea controlului oficial al alimentelor.

Executarea controlului oficial al alimentelor, se efectueaza de autoritati competente pentru executarea controlului oficial al alimentelor stabilite prin art.38 din OUG 97/2001 aprobata si modificata cu Legea 57/2002 si anume:
a) autoritatile sanitare veterinare, fitosanitare si de control tehnologic, desemnate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
b) autoritatile sanitare desemnate de Ministerul Sanatatii si Familiei;
c) autoritatile pentru protectia consumatorilor desemnate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.


Sanctiunile aplicate de autoritatile competente pentru executarea controlului oficial al alimentelor agentilor economici care produc si/sau comercializeaza lapte si produse lactate ale caror denumire si compozitie mentionate pe eticheta sau in documente de conformitate nu corespund cu rezultatele analizelor de laborator (art.3 din Ordinul 76/113/64/2004) sunt prevazute la art.41-42 din OUG 97/2001 aprobata si modificata cu Legea 57/2002):
- Incalcarea prevederilor legale in vigoare, inclusiv cele prevazute in ordinele emise de ministerele abilitate potrivit prevederilor prezentei reglementari privind alimentele, atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz.
- Fabricarea de alimente falsificate sau contrafacute constituie infractiune si se pedepseste potrivit Codului penal.
 

 

Categorii: contributii ;alariale | contracte | formulare

Cuvinte cheie: norme aplicare metode analiza | sanctiuni aplicate de autoritati | executarea controlului oficial al alimentelor

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics