.

Inregistrare SE sau filiala

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

 

Merg la lista de formulare

 

<< Modelul precedent   /   Modelul urmator >>

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune noua - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificata

Plaseaza o comanda ...


NR. 13
Documentele necesare pentru inregistrarea in registrul comertului si inregistrarea fiscala a unei SE/filiala infiintata de societati si alte entitati juridice de drept public sau privat constituite in temeiul dreptului unui stat membru, avand sediul social si administratia centrala pe teritoriul Comunitatii, subscriind la actiunile acesteia daca cel putin doua dintre ele sunt reglementate de dreptul unor state membre diferite sau detin de cel putin doi ani o filiala reglementata de dreptul unui alt stat membru sau o sucursala pe teritoriul altui stat membru
1. Cererea de inregistrare a societatii europene filiala;
2. Hotararile adunarilor generale ale fiecareia dintre societatile implicate prin care se aproba participarea la constituirea filialei;
3. Actul constitutiv al filialei SE;
4. Dovezi privind indeplinirea conditiilor specifice prevazute de art. 12 alin. (2) din Regulamentul nr. 2157/2001 privind:
- acordul privind modalitatile de participare si implicare a lucratorilor in activitatea societatii, sau:
- dovada luarii unei decizii prin care s-a pus capat procedurii de incheiere a acordului cu privire la modalitatile de implicare a lucratorilor in activitatea SE, sau:
- dovada ca dupa infiintarea grupului special de negociere pentru incheierea acordului cu privire la modalitatile de implicare a lucratorilor in activitatea SE negocierile au continuat pe parcursul a inca 6 luni fara a se ajunge la un acord.
5. Certificate eliberate de autoritatile competente pe teritoriul carora isi au sediul entitatile juridice implicate, avand sediul social si administratia centrala pe teritoriul Comunitatii, din care sa rezulte ca cel putin doua dintre ele:
- sunt reglementate de dreptul unor state membre diferite sau
- detin de cel putin 2 ani o filiala reglementata de dreptul unui alt stat membru sau o sucursala pe teritoriul altui stat membru.
6. Dovezi privind depunerea aporturilor si/sau dovada titlurilor asupra bunurilor aportate in natura precum si dovada evaluarii bunurilor aportate in natura sau raportul de expertiza;
7. Actele constatatoare ale operatiunilor incheiate de fondatori in contul filialei SE aprobate de adunarea constitutiva, daca nu au fost prevazute in actul constitutiv;
8. Dovada privind acceptarea expresa a mandatului de administrator/membru al directoratului ori a numirii ca cenzor/auditor;
9. Daca este cazul, dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei si/sau emblemei;
10. Dovezi privind sediul social/secundar al filialei SE;
11. Certificatele de cazier fiscal pentru asociatii sau reprezentantii legali ai filialei SE;
12. Declaratiile date pe propria raspundere, dupa caz, de fondatori/administratori/directori/membrii consiliului de supraveghere/membrii directoratului, cenzori sau persoane fizice reprezentante ale persoanei juridice numita administrator sau cenzor din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestor calitati;
13. Specimenele de semnatura ale reprezentantilor SE filiala;
14. Certificatele de cazier fiscal pentru asociatii sau reprezentantii legali ai societatii.
15. Actele de identitate ale fondatorilor, administratorilor, directorilor, membrilor consiliului de supraveghere, membrilor directoratului, cenzorilor, dupa caz, in copie certificata de parte;
16. Pentru fondatorul persoana juridica - actul de inmatriculare, in copie certificata de parte,hotararea organului statutar privind participarea la constituirea persoanei juridice si mandatul pentru persoana abilitata sa semneze actul constitutiv in numele si pe seama fondatorului persoana juridica (original);
17. Certificatul de bonitate al persoanei juridice nerezidente care participa la infiintarea filialei;
18. Declaratia – tip pe propria raspundere privind autorizarea functionarii filialei SE;
19. Daca este cazul:
- imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original).
20. Dovezile privind plata taxelor legale:
- taxa judiciara de timbru;
- timbre judiciare;
- taxa de registru;
- tariful de publicare in Monitorul Oficial;
- tariful de publicare a anuntului privind inmatricularea SE filiala in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
NOTA:
􀀩 Societatilor care participa la operatiune li se aplica dispozitiile care reglementeaza constituirea unei filiale sub forma de societate anonima in temeiul dreptului intern.
􀀩 O SE poate constitui una sau mai multe filiale sub forma de SE Dispozitiile legale ale statului membru in care o filiala SE isi are sediul social, care prevad ca o societate anonima sa aiba mai mult de un singur actionar, nu se aplica in cazul unei SE filiala. Dispozitiile interne adoptate in conformitate cu a douasprezecea Directiva a Consiliului 89/667/CEE/1989, in materie de drept al societatilor comerciale, privind societatile cu raspundere limitata cu asociat unic se aplica si SE.
􀀩 Capitalul unei SE se exprima in euro si nu poate fi inferior sumei de 120000 EUR.
􀀩 Statutul SE” desemneaza atat actul constitutiv cat si statutul SE, daca acestea sunt documente separate.
􀀩 SE dobandeste personalitate juridica la data inmatricularii in registrul specificat de legislatia statului membru unde isi stabileste sediul social.
􀀩 Sediul social al unei SE este situat pe teritoriul Comunitatii, in acelasi stat membru ca si administratia centrala.
􀀩 Un stat membru poate impune SE inmatriculata pe teritoriul sau obligatia de a-si amplasa administratia centrala si sediul social in acelasi loc.
􀀩 O SE este reglementata:
- de dispozitiile Regulamentului Consiliului (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societatii europene (SE);
- daca Regulamentul permite in mod expres, de dispozitiile din statutul SE.
sau
- in lipsa unor reglementari sau a unor reglementari partiale in Regulament prin:
(i) dispozitiile legale adoptate de statele membre in aplicarea masurilor comunitare privind SE;
(ii) dispozitiile legale din statele membre aplicabile unei societati anonime constituita in conformitate cu dreptul statului membru in care SE isi are sediul;
(iii) dispozitiile din statutul societatii, in aceleasi conditii ca si pentru o societate anonima constituita in conformitate cu dreptul statului membru in care SE isi are sediul social.
- dispozitiile legale adoptate de statele membre special pentru SE;
- daca natura activitatilor desfasurate de o SE este reglementata de dispozitiile specifice ale legislatiei interne, aceste dispozitii se aplica in intregime in cazul SE.
􀀩 Denumirea unei SE este precedata sau urmata de abrevierea SE. Aceasta abreviere poate fi folosita numai de SE cu exceptia altor entitati juridice inmatriculate intr-un stat membru anterior intrarii in vigoare a Regulamentului, care nu sunt obligate sa-si modifice denumirea.
􀀩 Mentiunea inmatricularii unei SE si a radierii acesteia se publica in Jurnalul Oficial al Comunitatii Europene in termen de o luna de la publicarea efectuata in conformitate cu legislatia statului membru in care SE isi are sediul social; anuntul precizeaza denumirea societatii, numarul, data si locul inmatricularii SE, data si locul si titlul publicatiei, precum si sediul social si domeniul de activitate al SE.
􀀩 Informatiile mentionate mai sus sunt comunicate Oficiului pentru Publicatii Oficiale al Comunitatii Europene in termen de o luna de la publicarea efectuata in statul membru.

 

  

Cuvinte cheie: Modele formulare | Formulare gratuite | Template formulare

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics