Home > Uncategorized > Declaratia 394 se va depune in format PDF inteligent

Declaratia 394 se va depune in format PDF inteligent
Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Faceam precizarea (vezi articol) ca incepand cu anul 2012 declaratia 394 ar urma sa se depuna lunar sau trimestrial (in cazuri de exceptie semestrial sau anual).

Modificari in ceea ce priveste intocmirea si depunerea declaratiei 394 sunt facute si in ceea ce priveste suportul informatic. Noua declaratie ar urma sa se depuna in format PDF, insotit de fisier .xml

Pentru a preveni eventualele dificultati generate de intocmirea declaratiei, trebuie luate masuri astfel incat sa se asigure conditiile tehnice de realizare a sa (updatarea programelor informatice sau a resurselor utilizate pentru evidenta contabila).

Declaratia ar urma sa se depuna prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania. Pentru depunerea declaratiei, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Totodata, declaratia se poate depune si in format electronic, pe suport electronic, insotit de anexa nr. 1, in format hartie (doar prima pagina), semnat si stampilat, conform legii. Declaratia in format electronic, insotita de formularul listat, semnat si stampilat, se depune direct la registratura organului fiscal competent ori se comunica prin posta cu confirmare de primire.

Declaratia se va completa/valida cu ajutorul programelor de asistenta puse la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale subordonate sau pot fi descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.mfinante.gov.roGoogle analytics