Home > Fiscalitate, Plata defalcata a TVA, Taxa pe valoarea adaugata > ANAF a publicat lista conturilor de trezorerie deschise pentru Split TVA

ANAF a publicat lista conturilor de trezorerie deschise pentru Split TVA

September 18th, 2017


Aplicarea prevederilor privind plata defalcata de TVA presupune deschiderea, in mod automat, de conturi la trezorerie. ANAF a publicat pe site-ul propriu o pagina care permite interogarea fiecarui agent economic in vederea identificarii contului de TVA.

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Pentru ca incepand cu 1 Octombrie o parte din agentii economici inregistrati in scopuri de TVA pot opta pentru aplicarea prevederilor specifice platii defalcata a TVA (Split TVA), ANAF a creat o pagina prin care se pot interoga partenerii – societati comerciale si institutii publice- inregistrati in scopuri de TVA.

Fiecare persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA va avea deschis in mod automat cate un cont propriu la trezoreria de care apartine.

Chiar daca Ordonanta 23/2017 permite deschiderea de conturi si la banci comerciale, fiecare societate va avea deschis din oficiu un cont la trezorerie.

In acest sens, ANAF a creat o pagina (disponibila AICI) prin care se pot afla conturile de TVA pentru fiecare agent economic inregistrat in scopuri de TVA.

 

Cum afli contul de TVA al unui partener

Contul de TVA al unui partener poate fi aflat interogand pagina ANAF (AICI), in care se va introduce codul de inregistrare fiscala a partenerului si un cod de validare.

Remintim ca sistemul privind plata defalcata a TVA este optional in perioada 1 Octombrie 2017 – 31 Decembrie 2017 si obligatoriu incepand cu 1 Ianuarie 2018.Google analytics