Home > Uncategorized > Bonurile fiscale pentru combustibil nu se mai declara in declaratia 394

Bonurile fiscale pentru combustibil nu se mai declara in declaratia 394

September 10th, 2013Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Incepand operatiunile aferente lunii august 2013 si pana la sfarsitul anului 2014, bonurile fiscale pentru combustibili nu se mai declara in declaratia 394. La fel si celelalte documente care indeplinesc criteriile pentru a fi considerate facturi simplificate.

Astfel, potrivit ordinului 2986 din 9 septembrie 2013, incepand cu operatiunile efectuate pe teritoriul national in luna august 2013, bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal, nu se mai declara in Formularul 394. Aceasta prevedere se va aplica numai pana la 31 decembrie 2014.

Reguli mentinute:
– Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform titlului VI din Codul fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, precum si pentru operatiunile la care se aplica sistemul TVA la incasare.
– Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea «taxare inversa» sau «TVA la incasare».
– In declaratie nu se inscriu facturile emise prin autofacturare.

Ordinul modifica pct. 1 din anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui ANAF nr. 3.596/2011 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA

Sursa: ORDIN Nr. 2.986 din 9 septembrie 2013Google analytics