Home > Uncategorized > Cateva modificari aduse Codului fiscal, incepand cu 1 Ianuarie 2014, in materie de TVA

Cateva modificari aduse Codului fiscal, incepand cu 1 Ianuarie 2014, in materie de TVA

November 19th, 2013Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Sumarizate, cateva din modificarile aduse Codului fiscal incepand cu 1 Ianuarie 2014, in materie de TVA, sunt prezentate mai jos:
– Refacturarile de asigurari efectuate de societatile de leasing, respectiv sumele incasate in contul unui client sunt scutite de TVA.
– Baza impozabila a TVA se reduce ca urmare a desfiintari contractului sau in cazul refuzurilor totale sau partiale privind cantitatea, calitatea ori pretul bunurilor livrate/serviciilor.
– Se reduce baza impozabila a TVA ca urmare a desfiintarii totale sau partiale a contractului, fie prin acordul scris al partilor, fie printr-un arbitraj, fie ca urmare a deciziei instantei judecatoresti.
– Nu se ajusteaza TVA pentru bunurile furate, distruse sau pierdute, justificate in mod corespunzator. Pentru bunurile furate, actele doveditoare pot fi emise de organele judiciare. Noutatea consta in faptul ca nu mai este necesara decizia instantei de judecata care sa ateste furtul. Aceasta justificare pentru bunurile furate emisa de organul judiciar se aplica si pentru bunurile de capital.


Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.Google analytics