Home > Uncategorized > Cota de TVA se modifica la 9% pentru anumite produse de panificatie

Cota de TVA se modifica la 9% pentru anumite produse de panificatie

August 27th, 2013



Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...





Incepand cu 1 septembrie 2013, se aplica o noua cota redusa de TVA, respectiv 9% pentru anumite produse de panificatie, reprezentand painea si produsele similare, faina, anumite tipuri de grau si secara incepand cu 1 septembrie 2013.

In acest sens trebuie avute in vedere urmatoarele definitii:

Painea = produsul preparat dintr-un aluat obtinut din diferite sortimente de faina, utilizate in amestec ori singure, cu sau fara alte ingrediente, framantat cu apa, afanat prin fermentatia drojdiei si precopt/copt, inclusiv in stare congelata, dar la care nu s-au adaugat miere, oua, branza sau fructe si care are un continut de zahar in substanta uscata de maximum 5% din greutate si grasimi in substanta uscata de maximum 5% din greutate.

Covrigii se incadreaza in in categoria produselor de panificatie pentru care se aplica cota redusa de 9%, indiferent de gramaj si indiferent daca sunt sau nu afanati prin fermentatia drojdiei.

Cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071 = produsele de panificatie care au compozitia painii.

Atentie! Nu se aplica cota redusa de 9% pentru oricare dintre aceste produse cu umplutura de orice fel, ele neincadrandu-se in categoria produselor de panificatie.

Sursa: Ordin nr. 1436 / 852 din 26 august 2013



Google analytics