Home > Uncategorized > Model Adresa de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti

Model Adresa de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti

September 11th, 2012 Adauga un comentariu Comentarii



Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...





Adresa de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti

In temeiul art. 149 alin. (11) si (12) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se indisponibilizeaza de indata, in masura in care este necesar pentru stingerea obligatiilor fiscale, sumele existente, precum si cele viitoare provenite din incasarile zilnice in conturile in lei si/sau valuta deschise la unitatea dumneavoastra de catre debitorul3) …………………………………………………..
Sumele vor fi retinute si virate in contul 50.67.02 deschis la unitatea de Trezorerie a Statului ………………………………………, dupa cum urmeaza:

Antet tabel
Natura obligatiei fiscale / Titlul executoriu nr.data / Cuantumul sumei datorate (lei)
TOTAL:
Poprirea se considera infiintata din momentul primirii adresei de infiintare. In acest sens, aveti obligatia sa inregistrati atat ziua, cat si ora primirii adresei de infiintare a popririi.
Din momentul indisponibilizarii, respectiv de la data si ora primirii prezentei adrese, nu veti proceda la decontarea documentelor de plata primite, respectiv la debitarea conturilor debitorului, si nu veti accepta alte plati din conturile acestuia pana la achitarea integrala a obligatiilor fiscale, cu exceptia sumelor prevazute la art. 149 alin. (12) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru stingerea obligatiilor fiscale aferente bugetelor administrate de organul fiscal care a infiintat poprirea.
Despre aceste masuri se va instiinta organul de executare.
Impotriva prezentului inscris, cel interesat poate introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, in conformitate cu prevederile art. 172 si 173 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit dispozitiilor art. 9 alin. (2) lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cand urmeaza sa se ia masuri de executare silita, nu este obligatorie audierea contribuabilului.
Va multumim pentru cooperare.

Conducatorul organului de executare,
…………………………
Document editat prin sistemul informatic, valabil fara semnatura si stampila, conform prevederilor Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, nr. 1.107/2012 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masiva a unor acte administrative si procedurale
Numar de operator de date cu caracter personal: 759
___________
1) Se va mentiona denumirea organului fiscal emitent al prezentului act administrativ.
2) Se vor mentiona denumirea si sediul bancii.
3) Se vor mentiona numele, prenumele/denumirea si domiciliul fiscal, codul numeric personal, numarul de identificare fiscala, codul de inregistrare fiscala sau codul unic de inregistrare, dupa caz, alte date de identificare a debitorului.
4) Se va preciza denumirea creantei fiscale principale: impozit, taxa, contributie, amenda sau alta suma ori a creantei fiscale accesorii sau alte sume, dupa caz, gestionate si administrate de Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala si unitatile sale teritoriale.
5) In cazul in care s-au emis mai multe titluri executorii se vor indica pentru toate numarul si data emiterii.



Google analytics