Home > Uncategorized > S-a modificat declaratia 394 – noua declaratie se utilizeaza si pentru 2013

S-a modificat declaratia 394 – noua declaratie se utilizeaza si pentru 2013

January 6th, 2014Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

In data de 24 Decembrie s-a publicat ordinul 3806/2013 prin care s-a modificat formularul 394 – Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

Important: noul formular se plica incepand cu facturile emise/primite in ultima perioada fiscala de raportare din anul 2013, pentru care exista obligatia de declarare de catre fiecare operator inregistrat in scopuri de TVA.

Cea mai importanta modificare este reprezentata de faptul ca s-a introdus un nou camp, respectiv numarul de facturi emise pentru fiecare dintre operatiunile: livrari de bunuri / prestari de servicii, achizitii de bunuri / prestari de servicii efectuate, livrari de bunuri / prestari de servicii efectuate pentru care se aplica taxarea inversa, achizitii de bunuri si servicii efectuate pentru care se aplica taxarea inversa.


Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

In aceste conditii, un nou formular 394 – Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA este disponibil (formularul poate fi vizualizat pe site-ul anaf.ro (vezi formular). Pana la data prezentului articol, noua aplicatie (pdf inteligent) nu a fost actualizata.
Odata cu modificarea formularului, s-au modificat si instructiunile de completare, principala modificare constand in adaugarea elementelor privitoare la numarul total al facturilor emise pentru care exista obligatia de declarare,respectiv numarul total al facturilor emise pentru livrarile de bunuri / prestarile de servicii efectuate, pentru care se aplica taxarea inversa.

Important: noul formular se aplica incepand cu facturile emise/primite in ultima perioada fiscala de raportare din anul 2013, pentru care exista obligatia de declarare de catre fiecare operator inregistrat in scopuri de TVA.Google analytics