Home > Fiscalitate, Formulare fiscale > Noul formular 394 ar urma sa fie utilizat incepand cu raportarile aferente lunii Iulie

Noul formular 394 ar urma sa fie utilizat incepand cu raportarile aferente lunii Iulie

March 30th, 2016


ANAF a publicat astazi, pe site-ul propriu, la transparenta decizionala, proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 3769/2015 care reglementeaza noul formular 394.

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

ANAF a publicat astazi, pe site-ul propriu, la transparenta decizionala, proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

Documente:
Proiect ordin
Anexa 1
Referat de aprobare

Noul format al declaratie ar urma sa fie utilizat incepand cu raportarile aferente lunii Iulie 2016

In referatul de aprobare, ANAF face urmatoarele precizari:
De la data publicarii pâna in prezent, au fost semnalate din partea mai multor asociatii profesionale anumite aspecte referitoare la modalitatea de completare si declarare a formularului 394 aprobat prin ordinul mentionat, respectiv introducerea operatiunilor efectuate de catre persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA in regim special (agentiile de turism, regim special pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati), precum si introducerea cotei de TVA de 24% (pentru livrarile de bunurile/prestarile de servicii si achizitiile aferente perioadei anterioare).

Totodata, pentru a putea fi adaptate sistemele informatice ale contribuabililor la noile prevederi, a fost solicitata amânarea termenului de intrare a vigoare a OPANAF nr. 3769/2015.
Astfel, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, a fost identificata necesitatea modificarii OPANAF nr. 3769/2015 si prorogarea termenului de intrare in vigoare a acestuia la data de 01.07.2016.

Astfel, s-a elaborat ordinul pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.Google analytics