Home > Fiscalitate, Formulare fiscale > Formularele 088 si 394 vor fi simplificate (Ministrul Finantelor Publice)

Formularele 088 si 394 vor fi simplificate (Ministrul Finantelor Publice)

March 30th, 2016


Formularele 088 si 394 vor fi simplificate, sustine Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu. In ceea ce priveste formularul 088, se vor elimina intrebarile referitoare la cazierul fiscal, iar in ceea ce priveste formularul 394, CNP-ul va deveni optional.

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Formularele 088 si 394 vor fi simplificate, sustine Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

In ceea ce priveste formularul 088, se vor elimina intrebarile referitoare la cazierul fiscal, iar in ceea ce priveste formularul 394, CNP-ul va deveni optional.

Ministrul Finantelor Publice a declarat, potrivit News.ro:

In ceea ce priveste 088 vom veni cu modificari pentru simplificarea acestuia in sensul eliminarii intrebarilor referitoare la cazierul fiscal- informatii pe care ANAF deja le detine. Acolo unde nu se renunta la intrebare, se simplifica: nu se mai solicita acea apostila pentru diplome, iar declararea veniturilor se va face in transe. Cel mai important aspect vizeaza schimbarea administratorului sau a sediului unei firme. ANAF nu le va mai cere contribuabililor aflati in aceasta situatie sa mai depuna declaratia 088, cu exceptia cazurilor in care exista risc fiscal ridicat

In ceea ce priveste declaratia 394, ministrul a facut precizari cu privire la CNP-ul in cazul vanzarilor catre persoane fizice si cu privire la obligatia de depunere retroactiva a formularului. De asemenea, prevederile referitoare la noul formular 394 ar urma sa intre in vigoare la 1 iulie, ceea ce presupune o amanare a termenului cunoscut in prezent (1 aprilie).

CNP devine optional. Acesta trebuie declarat doar in cazul facturilor de peste 10.000 de lei. De aseamenea, formularul nu se va mai depune retroactiv. Acesta va intra in vigoare de la 1 iulie, iar societatile nu mai trebuie sa declare inca o data facturile emise sau primite in primul semestru al anului“, a aratat Anca Dragu.Google analytics