Home > Diverse > Cumparatorii vor putea reclama magazinele care nu emit bonuri fiscale la un Telverde

Cumparatorii vor putea reclama magazinele care nu emit bonuri fiscale la un Telverde

February 11th, 2015Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Cumparatorii pot reclama comerciantii care nu emit bon fiscal la un numar de telefon pus la dispozitie de Fisc, care va fi afisat obligatoriu in magazine de la 1 martie, potrivit Ministrului Finantelor Publice.

Magazinele vor avea obligatia, de la 1 martie, sa detina la vedere un afis informativ cu un numar de telefon la care cumparatorii pot reclama neemiterea unui bon fiscal pentru produsul achzitionat. Apelul la numarul de telefon pus la dispozitie de ANAF este gratuit.

Cumparatorii trebuie sa anunte la telefon locatia de unde achizitioneaza produsul pentru care comerciantul refuza sa emita bon fiscal, fiind inregistrata automat data si ora apelului.

“Autoritatile vor pune la dispozitie un Telverde la care veti suna. La acel Telverde va raspunde o persoana sau un reprezentant care va va directiona mai departe. O echipa a ANAF care ori atunci, ori cand timpul ii va permite, va va lua toate datele de contact, deja are ziua si ora. Daca magazinul de unde va cumparati o pereche de pantofi de 300 de lei, de exemplu, va avea emis inainte de data si ora la care sunati un bon fiscal de 300 de lei, atunci va avea o problema”, a declarat duminica ministrul Finantelor, Darius Valcov la Reatlitatea TV, citat de Mediafax.Google analytics