Home > Noutati legislative > Guvernul a stabilit situatiile in care ANAF poate suspenda activitatea firmelor (OUG)

Guvernul a stabilit situatiile in care ANAF poate suspenda activitatea firmelor (OUG)

April 22nd, 2015



Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...





Guvernul a stabilit, printr-o Ordonanta de Urgenta, modul in care pot fi sanctionate de catre ANAF firmele care sunt gasite cu nereguli. Potrivit noilor masuri, vor fi mai multe praguri de sanctiuni pana la suspendarea activitatii unei firme. Activitatea poate fi suspendata abia la a doua abatere constatata intr-un interval de 24 de luni de zile, in cazurile in care sunt depistate sume mari neinregstrate. In plus, valoarea sanctiunilor variaza in functie de cat de mare este abatere.

Ce amenzi pot primi firmele

– Daca sumele neinregistrate la momentul efectuarii controlului sunt de 300 de lei inclusiv, dar nu mai mult de 3% inclusiv, din valoarea inregistrata in casa de marcat la ora controlului, se da un simplu avertisment, fara suspendarea activitatii.

– Daca sumele neinregistrate sunt pana la 300 de lei, dar mai mult de 3% din valoarea inregistrata in casa de marcat la momentul controlului, faptele se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 5.000 de lei, fara suspendarea activitatii.

– Daca valoarea identificata in plus este intre 300 de lei si 1.000 de lei inclusiv, dar mai mica de 3% din valoarea inregistrata in casa de marcat la ora controlului, . amenda este de la 10.000 de lei la 15.000 de lei, fara suspendarea activitatii

– Daca sumele sunt cuprinse intre 300 de lei si 1.000 de lei inclusiv, dar mai mari de 3% din valoarea inregistrata in casa de marcat la ora controlului, amenda este de la 15.000 de lei la 20.000 de lei si cu suspendarea pentru 30 de zile a activitatii operatorului economic pentru unitatea de vanzare la care s-a constatat contraventia, incepand cu cea de-a doua abatere constatata intr-un interval de 24 de luni.

– Daca sumele sunt mai mari de 1.000 de lei, dar mai mici de 3% inclusiv din valoarea inregistrata in casa de marcat, amenda este de la 20.000 de lei la 25.000 de lei, fara suspendarea activitatii.

– Daca sumele sunt mai mari de 1.000 de lei si mai mari de 3% din valoarea inregistrata in casa de marcat la ora controlului, se da o amenda cuprinsa intre 25.000 de lei si 30.000 de lei si cu supendarea pentru 30 de zile a activitatii operatorului economic pentru unitatea de vanzare unde s-a constatat contraventia, incepand, cu cea de-a doua abatere constatata intr-un interval de 24 de luni de zile.
Sursa: hotnews.ro


Categories: Noutati legislative
Tags:


Google analytics